hrenfrdehuites

Općina Ferdinandovac

Ferdinandovac-109x145Ferdinandovac je pitomo podravsko selo na sjeveroistoku županije, okruženo uređenim, rodnim i bogatim poljima i gustim hrastovim šumama s jedne, te živopisnim vrbacima i rijekom Dravom s druge strane. Od podravske magistrale do Ferdinandovca stiže se preko Đurđevca, Kalinovca i Kloštra Podravskog. Dolazeći bilo kojim smjerom prolazi se kroz gotovo rajske pejzaže koji nas vraćaju u dane djetinjstva ili asociraju na prekrasne krajolike na staklima podravskih izvornih umjetnika. Dolaskom pak u središte Ferdinandovca, stranac ima osjećaj da je u malom gradu. Naime, selo je građeno po urbanističkom planu i datira od 1844. kada su vlasti vojne krajine po nalogu bečkog cara Ferdinanda V započele gradnju Ferdinandovca sa pravilnim ulicama i trgovima, pa Ferdinandovac podsjeća na grad Bjelovar.

Ferdinandovac je selo sa oko 2100 stanovnika koji se pretežito bave poljoprivredom, sa razvijenom komunalnom infrastrukturom. Današnja općina Ferdinandovac se rasprostire na površini od 5200 hektara. Na njima se nalaze Bogom dani lokaliteti na rijeci Dravi i njenim rukavcima koji su užitak za promatrača i sportskog ribolovca, te lovišta bogata visokom i niskom divljači. Uz lov i robolov gosti mogu uživati u gastronomskoj ponudi, prebogatoj domaćim jelima podravske kuhinje, od prirodnih zdravih sastojaka pripremljenih na tradicionalni način. Gosti željnih kulturnih sadržaja posjetiti će zavičajnu galeriju slikara Ivana Lackovića i kuparice Ljubice Matulec. Ona se nalazi u naselju Batinske, 3 km udaljenosti od središta Ferdinandovca, na cesti Ferdinandovac - Kloštar Podravski. Također, u samom mjestu postoji spomenik kulture, neobarokna crkva Sv. Ferdinandu.

Uz sve prirodne, kulturne, športske i gastronomske sadržaje, Ferdinandovac nudi iskreno gostoljublje i široku podravsku dušu našeg vrijednog i poštenog čovjeka.

© 2018 LAG PODRAVINA. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg